DE WOON- en IDEEËNWINKEL

voor een LANDELIJKE INRICHTING

 

RESTAURATIE

Deze manier van werken garandeert u een rauw oppervlak van het hout zonder het hout te beschadigen, wat niet kan gezegd worden van zand-, gom- en parelstralen. Stralen werd oorspronkelijk aangewend om roest en verf van metaal te verwijderen en is dus niet optimaal voor hout. Indien u het wenst kunnen we ook stralen, maar we raden u dit in eerste instantie af. Bij het decaperen wordt de vernis opgelost en wordt het hout opgezuiverd. Dit garandeert dat de nerven en poriën na de behandeling vrij zijn van vernis/verf. Na het decaperen hebben we een ideale basis om de verdere afwerkingen te gaan plaatsen. Zelfs fineerhout kan gedecapeerd worden zonder dit te beschadigen, wat met stralen zeker het geval niet is.

AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw living er gaat uitzien ‘zoals in de boekskes’, met de door u gekozen tinten op uw oude interieur. U kunt niet geloven welke prachtige resultaten u kan bekomen door uw huidige interieur te laten patineren, en dan spreken we niet alleen over uw donkere meubelen, maar ook over de balken in uw plafond, de dikwijls donkere deuren en bijvoorbeeld zelfs de schouw.


Een jarenlange zoek- en ontdekkingstocht leidde tot onze huidige manier van patineren, beitsen, kleuren, We bieden verschillende mogelijkheden van afwerking aan. En we blijven zoeken! Nieuwe trends worden op de voet gevolgd, nieuwe manieren uitgeprobeerd. De producten die we verwerken zijn van de beste kwaliteit en worden steed, naar gelang de noodzaak van de afwerking gebruikt! Dit geeft aan uw meubelen/deuren/keukens een uitzonderlijke handtekening en nét dat beetje extra dat bij egaal geschilderde meubelen ontbreekt!


Restauratie begint voor ons bij het vervangen/herstellen van een kapot slot of een tegendraadse lade en eindigt pas bij de volledige restauratie en opfrissing van uw écht antieken erfstuk.

Ik schrijf me in !

DECAPEREN

Wenst u als eerste promoties, speciale aanbiedingen of een kijkje op de nieuwe collectie te ontvangen ?


Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

STRALEN

Wij kunnen u balken deuren trap en allerhande ook gaan stralen . Wij zijn uitgerust om zowel kleinere als grote straalwerken te verwezenlijken. Na het stralen kunnen we de balken of trap of …. Ook gaan afwerken .

Er zijn vele mogelijk heden in afwerking dit van een naturelle afwerking (olie , vernis , …) als ook een lichte kleuring dat u dan nog de kleur van het hout ook ziet .

Dit is dan wat wij noemen een half transparant , deze kleuringen kunnen van witter naar greger of wat u dan wenst. We kunnen ook u trap balken of …. Gaan afwerken in een patina. Zo ziet u nog de structuur van het hout maar de kleur niet meer.

Een patina geeft een warme en gezellige uitstraling.

We kunnen uiteraard ook u trap , balken …. In een effen kleur gaan afwerken en dan in gelijk welk kleur.

Door het plaatsen van een beits kunnen we vele eiken trappen of …. Gaan vergrijzen en deze afwerking heeft dan het voor deel dat die zeer natuurlijk overkomt , je ziet nog de kleur van het hout in al zijn faussetten en uitstralingen. dan gaan we eigenlijk bij eik  waar looizuren en tanienen in zitten het hout gaan verkleuren. daarna kunnen we dan terug verschillende afwerkingen plaatsen om het hout optimaal te gaan beschermen.

 Voor alle duidelijkheid we kunnen dus van alles gaan stralen : Deuren , balken , trappen , planken , keukens , meubelen , hekkens , en echt wel te veel om op te noemen.

Decaperen of stralen ?

Dit is wat ik u kan voorstellen als vakman. Uw meubelen zijn gemaakt uit eik. (als dit nu een andere houtsoort zou zijn is dat geenprobleem). Dit is nu geen probleem ik zie dan in de werkplaats wat we het best doen en handelen er ook naar Als u wenst kunnen we dan eerst de meubelen decaperen (ontdoen van vernis , boenwas , ... ).

Decaperen een manieren die we kunnen gebruiken om verf , vernis , boenwas te gaan verwijderen van vb. houten meubelen. Zo hebben rouw hout die dan de nieuwe afwerking 's lagen kan absorberen. Als we gaan decaperen word het hout niet beschadigt. (= zie verder bij stralen )

Vandaar dat we kunnen spreken van een nieuwe afwerking 's laag. Als u wenst kunnen we die ook stralen , lucht gommen , …. Opgelet het hout zal dan wel ruwer zijn en de moluren zullen niet meer gaaf zijn. Bij gelijk welk houd heb je steeds een zachte en een hardere nerf.

Als we gaan stralen of lucht gommen of hoe je het dan ook wil noemen  , ga je steeds meer de zachte nerf weg nemen .

Het hout is dus !! niet volledig glad nog effen !! u kan dit vergelijken met ruwere aanvoelende plank .

Het risico dat we door het de eventuele fineer stralen is zeer groot !!! Deze manier van het ontdoen van vernis en boenwas , … In onderhoud , stof , plekken verwijderen is gestraald hout ook voor bv. Een tafelblad niet echt optimaal.

In de groefjes kunnen makkelijk kruimels of vloeistoffen achter blijven. Wat doen we niet , een beetje schuren en dan er over schilderen. Dit is geen goede manier om tewerk te gaan. Je kan namelijk nooit alle vernis , boenwas gaan verwijderen. Op vernis (=plastiek) boenwas (=vet) kan je niet een goede , mooie afwerking plaatsen. Door dat een groot deel van het hout misschien eik fineer is, is het risico van het doorschuren ook aanwezig en niet te onderschatten.

Afwerking: werkwijze

We kunnen die dan in zijn natuur kleur gaan afwerken maar ook met een half transparant of een beits of patina …

Dit zijn ook afwerkingen die een natuurlijkere uitstraling geven maar dan toch met dat juist iets meer karakter .

Als het meubel dan gedecapeerd is zou ik u op bellen en dan de verdere afwerking in de werkplaats bespreken .

Zo ziet u het meubel in zijn naturelle kleur en kan u duidelijk zie hoe u meubel dan is.

Als u dan het meubel ziet hebben wij planken met dan de verschillende soorten afwerking ’s mogelijkheden.

Zo hebt u er een duidelijk beeld van hoe u meubel er zou uit zien, na de dan gekozen afwerking.

Wij zijn er dan ook om u te helpen kiezen dit met ons advies en kennis. De keuze van de afwerkingen zijn bijna oneindig , alles gebeurd in eigen werkplaats. Hier moeten we wel steeds rekening houden met de houtsoort en dan de gekozen afwerking. Ook dat kunnen we dan nog verder bekijken.